In samenwerking met Schouwburg Amstelveen organiseert STIP. twee keer een buitencinema op het plein van Ateliers 2005.
"Cinema on Tour" zal twee keer op het plein van Ateliers 2005 een film laten zien op een groot scherm. We zetten stoelen voor je klaar en voor de optimale filmbeleving in de buitenlucht krijg je er een koptelefoon bij. 

vrijdag 28 juni 2024: The Angels Share @Ateliers 2005
zaterdag 29 juni 2024: The Boy and the Heron @Ateliers 2005

Voor meer informatie en kaarten:
https://schouwburgamstelveen.nl/nl/zoeken/?q=cinema+on+tour

Foto: The Boy and the Heron/Studio GibliSchermafbeelding 2024-06-02 om 075532png

We zijn enorm blij met het feit dat er veel mensen gebruik maken van onze Verhalenbank. Van ouders die er zitten met hun kinderen, voorbijgangers die luisteren naar het bijzonder verhaal via de qr-code, atelierhouders die er een kopje koffie drinken tot en met deze student op de foto. We kwamen haar tegen genietend van de lente-zon en de bank. 

copyright r Steemers 2024jpg

Passionato Strings van Platform C treedt op in ateliergebouw Ateliers 2005!

De gepassioneerde middelbare schooljeugd die samenspelen het mooiste vinden dat er is!
Het programma varieert van klassiek, pop, film -en musicalmuziek.
Het komende concert op 24 maart in Ateliers 2005 omvat muziek van Bach, Sibelius, Händel en Vivialdi met solisten: Fransje van den Berge, Daphne Biron, Susanna Bazen, Hannah Angeles.

Verder zal het programma uitgebreid worden met de Monti Cello's, zij zullen muziek ten gehore brengen van Schubert en Andrew Lloyd Webber.

Zondag 24 maart 2024 om 13.00 uur
Gratis toegang


Adres: Ateliers 2005

Van Weerden Poelmanlaan 4
1185 HB AmstelveenPassionato Strings-c-Refkele Steemersjpg

Aan ons Water World-project met De Beeldjutters komt een einde. We hebben prachtige reacties gehad van voorbijgangers, buren, noem maar op. We zijn daar ontzettend blij mee! Bedankt!
We hopen komend december weer een speciaal lichtkunstproject te maken als lichtpunt van de buurt in donkere dagen! Tot volgende keer! 
En nog speciale dank aan Gemeente Amstelveen.

waterworldjpg

lichtkunst-2024-3jpg
Vrijdag 15 december opende wethouder Floor Gordon ons lichtkunstproject.
Buurtbewoners, atelierhouders en geïnteresseerden hebben, onder het genot van een kop warme chocolademelk, de opening op het plein van Ateliers 2005 bijgewoond. 
STIP. x Beeldjutters hebben dit bijzondere project gemaakt, zodat de bezoeker vanaf buiten 'een duik' kan nemen in een onderwaterwereld vol bijzondere wezens. Je kunt je verbeelding de vrije loop laten terwijl je op het plein van Ateliers 2005 geniet van de beelden en de verlichte klimaattuin. 
We hebben gekozen voor een symbolische representatie van de relatie tussen de natuur, water en klimaatverandering. Deze artistieke uiting laat de schoonheid van de natuur zien en er wordt bewustzijn gecreëerd over het belang van waterbehoud, watermanagement en duurzaamheid. Een mooie verbinding wordt gemaakt met de klimaat-voorbeeldtuin van Ateliers 2005.

De lichtkunstprojectue is gratis en vanaf het plein van Ateliers 2005 te zien vanaf half december tot half januari 2024 van 17.00 - 21.00 uur. Mis het niet!
Adres: Ateliers 2004, Van Weerden Poelmanlan 4 in Amstelveen

Fotocredit: Eveline Oostendorp
Op de foto: vlnr Refkele Steemers (STIP.), Paul Klimecki (STIP.) en wethouder Floor Gordon.