We nodigen je uit voor de opening van ons lichtkunstproject buiten bij ateliergebouw Ateliers 2005. De officiële opening zal worden verzorgd door wethouder Herbert Raat en wij zorgen dat de warme chocolademelk klaar staat!

Datum: vrijdag 15 december 2023     

Tijd: 17.00 uur

Locatie: Ateliers 2005, van Weerden Poelmanlaan 4. Ingang aan de Farmanlaan.
Ateliers 2005-2023-c Refkele Steemersjpg

Met vriendelijke groet,

Paul & Refkele van STIP.

_46B0960jpgZin in een herfstwandeling met een tussenstop? Kom dan naar onze Verhalenbank en ga lekker zitten waar je wilt. Geniet van de kunstbank terwijl je naar een speciaal gemaakt verhaal luistert over het ateliergebouw. Dat afspelen gaat heel simpel door de QR-code op de bank te scannen met je eigen telefoon. 
Tip: neem warme thee en wat lekkers mee. 
Veel plezier!

Fotograaf Dolf Middelhoff maakte een bootreis en heeft Spitsbergen (Noors: Svalbard) gefotografeerd zoals het misschien niet lang meer kan. Svalbard ligt in de Noordelijke IJszee, zo'n 565 km ten noorden van Noorwegen en zo'n 1300 km van de Noordpool. Het is de laatste tijd nogal in het nieuws door het opwarmen van de aarde.  Het zee-ijs in de wateren rondom Svalbard smelt vroeger en vriest later dan gebruikelijk pas weer aan. In 2035 wordt verwacht dat er in de zomerperiode zelfs helemaal geen zee-ijs meer zal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor de flora en fauna in het noordpoolgebied.

Dolf Middelhoff legde Svalbard vast in al zijn glorie en maakte er een fotoboek van. De foto’s zijn in Ateliers 2005 te zien..

Ook geeft Dolf Middelhoff lezingen bij zijn fotoboek Svalbard tijdens de expositie-openingsdagen steeds om 14.00 uur.

Expositie: zaterdag 11 november, zondag 12 november, zaterdag 18 november en zondag 19 november 2023 van 11.00 – 17.00 uur.

Ateliers 2005, van Weerden Poelmanlaan 4 in Amstelveen

Promofoto_Svalbardexpo-c-Dolf Middelhoffjpg

HOME Art Project

Met meer dan 140 verschillende nationaliteiten die zij aan zij in Amstelveen leven, ging Stephanie Rhode de zoektocht aan door de straten van haar stad. Fietsend van fotoshoot naar fotoshoot, legde zij haar eigen wereldreis af. Gedurende de twee jaar van ontmoeten en fotograferen, heeft ze boeiende, ontroerende en opmerkelijke verhalen gehoord van volwassenen, families en kinderen van Nederlanders en niet Nederlanders. Deze heeft zij gevangen in quotes en worden afzonderlijk van de foto’s gepresenteerd om het universele gevoel van thuis te kunnen ontdekken en vereeuwigd in een catalogi.

Deze open-air expositie verbindt kunst en de rijkdom van de culturele diversiteit in Amstelveen. Het idee achter het HOME Art Project komt voort uit de kernvraag: Wat heb je nodig om je thuis te voelen? Het nodigt iedereen uit om na te denken over hun eigen thuis, hun persoonlijke reis en de universele wens om ergens een gevoel van thuis te vinden.

21 september t/m 1 oktober 2023 

Atelier 2005, van Weerden Poelmanlaan 4, Amstelveen

Het project heeft ook een tweede lokatie: Broesepark, Parklaan 3-12, Amstelveen


RHODE_kinderen-Aveen_7679kjpg

Tijdens Monumentendag zijn we weer open.
Wanneer: Zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 van 12.00 uur t/m 17.00 uur .
Je bent welkom!
Ons adres:
Ateliers 2005
van Weerden Poelmanlaan 4 in Amstelveenmonumentendag 2023jpg