HOME Art Project

Met meer dan 140 verschillende nationaliteiten die zij aan zij in Amstelveen leven, ging Stephanie Rhode de zoektocht aan door de straten van haar stad. Fietsend van fotoshoot naar fotoshoot, legde zij haar eigen wereldreis af. Gedurende de twee jaar van ontmoeten en fotograferen, heeft ze boeiende, ontroerende en opmerkelijke verhalen gehoord van volwassenen, families en kinderen van Nederlanders en niet Nederlanders. Deze heeft zij gevangen in quotes en worden afzonderlijk van de foto’s gepresenteerd om het universele gevoel van thuis te kunnen ontdekken en vereeuwigd in een catalogi.

Deze open-air expositie verbindt kunst en de rijkdom van de culturele diversiteit in Amstelveen. Het idee achter het HOME Art Project komt voort uit de kernvraag: Wat heb je nodig om je thuis te voelen? Het nodigt iedereen uit om na te denken over hun eigen thuis, hun persoonlijke reis en de universele wens om ergens een gevoel van thuis te vinden.

21 september t/m 1 oktober 2023 

Atelier 2005, van Weerden Poelmanlaan 4, Amstelveen

Het project heeft ook een tweede lokatie: Broesepark, Parklaan 3-12, Amstelveen


RHODE_kinderen-Aveen_7679kjpg

Tijdens Monumentendag zijn we weer open.
Wanneer: Zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 van 12.00 uur t/m 17.00 uur .
Je bent welkom!
Ons adres:
Ateliers 2005
van Weerden Poelmanlaan 4 in Amstelveenmonumentendag 2023jpg

Laat je verrassen door de modeltekengroep van Hermine Groenendaal, ze exposeren in oktober in Ateliers 2005 in Amstelveen.
Kom kijken!
Meer informatie vind je hieronder in de flyer:

hermine ateliers 2005 2023_A4jpg

Ateliers 2005 doet ook dit jaar mee aan de Open Atelierroute van Amstelveen. Dit jaar hebben wij tijdens Open Ateliers op zondag 18 juni om 12.30 uur een speciaal optreden van het jeugdorkest van Platform C: Passionato Strings o.l.v. Jeanny Beerkens.
Tijdens de 32ste Open Atelierroute in Amstelveen vindt het optreden plaats in onze grote aula.
De toegang is gratis.
Adres: van Weerden Poelmanlaan 4 in Amstelveen

jeugdorkest-c-Platform Cjpeg

Deze bank is een echte verhalenverteller!
Op het plein van Ateliers 2005 staat onze prachtige verhalenbank om een boom heen. Een kunstbank met een qr-code waarmee je een speciaal gemaakt verhaal kunt beluisteren. Dit is een project ontwikkelt door STIP. met een bank van kunstenaar Timo Goosen en een verhaal van De Verhalenbank.
Waar: op het plein van Ateliers 2005 op de van Weerden Poelmanlaan 4 in Amstelveen
En vergeet je telefoon of iPad niet mee te nemen om de code te scannen. 

verhalenbank-floor gordon 2023jpg
Sandra van Engelen & Floor Gordon (wethouder Gemeente amstelveen)